دکتر علیرضا داودی امروز در حاشیه گردهمایی مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه های دولتی در دانشگاه تربیت معلم در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج با بیان این مطلب گفت: پس از جدایی وزارت بهداری از بخش علوم عالی و تشکیل دو وزارتخانه تحت عنوان وزارتخانه های "بهداشت و درمان" و "تحقیقات، علوم و فناوری" حوزه بهداشت و درمان در وزارت علوم مورد غفلت واقع شد.
وی افزود: در طول سالیان گذشته مدیران بهداشت و درمان با توجه به مسائل عدیده ای که در این بخش در دانشگاه ها روی داده است سعی در جلب توجه مسئولان به موضوعات بهداشتی و درمانی دانشگاه ها کرده اند اما تاکنون موفقیت چندانی حاصل نشده است.
داودی خاطرنشان کرد: اهمیت بهداشت و درمان دانشگاه ها اگر بیشتر از تغذیه نباشد کمتر از آن نیست اما به رغم سوبسیدهایی که به بخش تغذیه دانشگاه ها تعلق می گیرد، یارانه و سرانه ای برای بخش بهداشت و درمان دانشگاه ها و دانشجویی منظور نمی شود.
وی ادامه داد: مسئولان بر حسب اولویت و ضرورت به بخش تغذیه و مسائل رفاهی کم و بیش توجه کرده اند و همه ساله به هر حال ردیفی برای آن منظور می کنند اما در خصوص بهداشت و درمان اوضاع متفاوت است و هر دانشگاه به صورت اختیاری در این بخش شاید هزینه ای صرف کند.
داودی با اشاره به برخی موارد رخ داده در خوابگاه های دانشجویی در سال های اخیر از جمله انفجار کپسول هیدروژن در دانشگاه تربیت مدرس، فوت دو دانشجو در نیشابور و ... تاکید کرد: توجه ویژه به بخش بهداشت و درمان دانشگاه ها می تواند جلوی این قبیل مسائل را بگیرد.
مدیر بهداشت و درمان دانشگاه تربیت معلم یادآور شد: باید شرایطی فراهم شود که دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه ها در طرح واحد و سراسری از لحاظ سلامتی مورد پایش قرار گیرند اما این شرایط نیاز به تعریف و تدوین دارد که همایش یاد شده در این خصوص به بحث و تبادل نظر خواهد نشست.
وی تصریح کرد: چهارمین همایش مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه های کشور به دنبال تهیه و تدوین فرم یکسان و واحدی برای پایش سلامتی دانشجویان ، نحوه معاینه ، بررسی و شناسایی مشکلات بهداشت و درمان دانشجویان ، هزینه های مورد نیاز اجرای این طرح ، تعیین حدود معاینات ، نحوه پیگری و ارجاع مشکلات درمانی به متخصصین و ... است .
داودی گفت: در سومین گردهمایی برگزار شده در این خصوص در دانشگاه الزهرا فرم اولیه این طرح تهیه و توزیع شده است و در این نشست فرم یاد شده نهایی و مصوب خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد: با برگزاری نشست هایی از این دست تکلیف وضعیت بهداشت و درمان دانشجویی به طور کامل مشخص شود و از بروز حوادث ناگوار در دانشگاه ها و خوابگاه ها در بخش بهداشت و درمان جلوگیری به عمل آید.
چهارمین همایش مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه های دولتی کشور از صبح امروز در پردیس دانشگاه تربیت معلم در کرج در حال برگزاری است.
نظر شما